RSI Nieuws

Veel kappers lijden aan RSI

Ruim een derde van de kappers lijdt aan RSI of heeft rugklachten. Een vijfde van de kappers heeft een vorm van huideczeem. Dat meldde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag.


Huidallergieën, irritaties aan de luchtwegen en RSI zijn de belangrijkste oorzaken van het ziekteverzuim onder kappers, aldus het ministerie.


Lees meer...

Veel kritiek op onderzoek naar effect anti-rsi-software

De makers en distributeurs van anti-rsi-software, ook wel pauzesoftware genoemd, bestrijden de conclusies van de Rotterdamse onderzoeker Harm Slijper.


Slijper concludeert in een onderzoek (pdf) dat hij aan de Erasmus Universiteit heeft gedaan, dat anti-rsi-software weinig nut heeft. Hij vergeleek daarvoor de pauzesoftware Workpace met het natuurlijke gedrag van werknemers. Volgens Slijper werken de pauzes niet omdat werknemers zelf al voldoende pauzes nemen. De opgelegde pauzes van de software zorgen alleen voor stress, stelt Slijper.


Lees meer...

Muisarm.info online

Vandaag (20-08-2007) is muisarm.info online gegaan. Doormiddel van deze informatieve website hopen wij dat we RSI nog beter onder de aandacht kunnen brengen om ervoor te zorgen dat het probleem niet nog groter wordt dan het nu al is.